Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić napis na sygnaturze?!

Dziobagg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu: Patrzyłem kilka poradników na temat sygnatur tutaj na forum, i na każdym (przynajmniej na tych co patrzyłem) nie ma jak zrobić napis do sygnatury.. jak każdy robi takie ładne napisy np (Sygnatury użytkowników z forum)

1350220650-U274919.png

valkyria.png

Ja za ch.. nie mogę znaleźć jak zrobić taki ładny napis. Więc prosze WAS o pomoc ;)

I jak nadać mu kolor ładny?

@@@

Ja wale.. nie ten dział. Proszę o przeniesienie do FanART :P

Bardzo przepraszam lecz oglądałem poradniki i mi się jakoś tutaj napisało ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

Ciężko powiedzieć jak zrobić takie napisy...

Pod każdą sygnaturę pasuję inny napis, trzeba użyć wyobraźni i popatrzeć "pod innym kątem" :P

Ważny jest dobór koloru oraz czcionek, tak by pasowały pod siebie jak i pod styl pracy.

Nie umiem nic więcej powiedzieć :)... Trzeba ćwiczyć !

Powodzenia.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Jemu nie chodzi chyba o czcionke i styl pisania, tylko żeby napis był w takich klorach a nie jedno kolorowy.

ja to robie np tak. Jak jest np ta pierwsza sygna co podales dam napis złoty powiększe i niektóre px'ele przyciemniam. czasami wychodzi to dość ładne

@EDit

możesz też korzystać z różnych stron takich jak

cooltext.com

wybierasz styl, rozmiar piszesz generujesz wrzucasz np na imageshack i pyk masz fajny napis

jest wiele innych stron, ja korzystam z tej tylko

beznazwy1hud.png

Bo IsoreS jest tylko jeden!

Opublikowano

Odpowiedź jest jedna. Musisz mieć dobry zmysł estetyczny i materiały do wykonania pomysłu. Nic więcej raczej nie znajdziesz w ramach podpowiedzi.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

I jak nadać mu kolor ładny?

O to mi chodzi, z napisem bym sobie jakoś poradził (czcionka). Lecz jak ludzie nadają mu takie kolorki? że u góry jaśniejszy i w dół ciemniejszy schodzi lub taki pod kolor tła np w tym

1350220650-U274919.png

3t6EGVz.png

Opublikowano

gradient. Nie pamiętam, gdzie to jest w GIMPIE, ale w photoshopie masz to w opcjach mieszania (PPM na warstwę z napisem).

Edit: w tym przypadku akurat, co pokazałeś użył 3 różnych kolorów czcionek po prostu.

Opublikowano

Każda praca ma swoją tematykę. Napis powinien pasować do tematyki pracy bo np. do sygnatury z rycerzem nie dodasz napisu z nowoczesną czcionką. Co do kolorystyki powinna nie odbiegać od głównego koloru pracy.

Na przykładach,które podałeś zostały użyte opcje mieszania warstwy.

Podsumowując swoją wypowiedź dodam jeszcze,że na sam napis powinieneś mieć pomysł,więc własna inwencja odgrywa tu główną rolę.

egq3SFm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...